Hverdagslivet

Hver morgen siger vi godmorgen til hinanden hver i vores klasse. Så ved vi, hvem vi er i dag. Nogle morgener går vi direkte til fælles morgensang, andre starter vi med:

• ”morgenarbejde”  (i indskolingen)

• Basisfag i OB

I spisepausen spiser lærerne sammen med eleverne i 0.-7. klasse. Så bliver stort og småt vendt. Det er en god måde at lodde stemningen - både for den enkelte og for fællesskabet.

Efter undervisningsdagen kan de mindste være i Fritidsordning (FO) hvor de altid starter udendørs – uanset vejret.

Særligt i de mindste klasser arbejder vi med ”regler”, der er med til at give ansvar og fællesskab:

• Man siger ikke nej, hvis andre vil lege. Så passer man en ekstra ind i legen.

• Der bliver lavet legeaftaler i grupper for frikvarteret, så det kan blive en god oplevelse for alle.

• Der er små praktiske pligter for fællesskabet, som at tørre borde af, feje gulv, osv.

Efterhånden som eleverne bliver ældre bliver ”frihed under ansvar” mere tydelig. Reglerne bliver færre – værdien bag reglen er nu en mere naturlig del af hverdagen.

Fra 1. MT lever vi reglerne fra IS – så der er kun to regler: Vær en god kammerat og: Gør hvad de voksne siger.